Dancing Days by Banned 60s Colleen Lacquer Saddle Shoes in Black and White

3.7 14
14 Reviews | Write a review

Unfortunately, this item is sold out completely and will not be back in stock again.
Fit Advice & Size Guide

If you're in between sizes, please order up. Not suitable for a high instep.

TIP!

Show sizes in cm inch

Our size indication: EU UK US Heel
36 36 3.5 6 2
37 37 4 6.5 2
38 38 5 7.5 2.5
39 39 6 8.5 2.5
40 40 6.5 9 2.5
41 41 7 9.5 2.5
Description

These 60s Colleen Lacquer Saddle Shoes are real eyecatchers and the best addition to your vintage warderobe!

These beauties in retro 50s - 60s style are a must! Made from a sturdy white lacquer and black faux leather in brogue style with gorgeous wide satin laces and a gold toned detail on the nose. The inside is lined with a cream coloured fabric and a romantic rose print. Finished off with a sturdy comfy sole and a low heel for hours of comfort while wearing the cuties! Turn on the music, because with these cuties you'll easily dance all night! ;-) 

 • Free shipping within UK, NL, BE, DE, AT, FR & LU
  USA free shipping > € 49
  to all other countries free shipping on orders over € 250 
 • Mo - Fri ordered before 9 pm CET = same day shipping within the Netherlands, in all other countries before 3.30 pm CET
  Germany ordered before 12 am CET, delivery within 48 hours
 • Customized fit advice!
  Every item is measured and tried on
 • 30-Day return within receipt
  Money back if not satisfied!
 • Everything about return policy, international shipping fees
Care & Product details
 • Patent
 • Vegan leather
 • Rubber sole
Reviews from our customers
Are you also a proud owner of this item? Then share the love!
$data[ 'rating_value' ] / $data['rating_count']} 14
14 Reviews
Rating
5/5
nl
Match!!

kan niet echt blijer zijn met al mijn aankopen. Draag alles met plezier. Elke keer weer een kadotje als ik t binnen krijg. stoffen zijn mooi en van goede kwaliteit. Ook al is het zeer fout voor mijn (spaar)rekening kan ik geen genoeg krijgen en vind ik mezelf surfend op jullie site bij elke paar minuten dat ik kan. Vind het enorm fijn dat je dus ook n wishlist kan aanmaken...(of niet omdat t me zo meer kost...lol) Super site!!!!

Rating
5/5
nl
Charmante stappers!

Toen ik deze schoenen voor het eerst uitpakte dacht ik 'Oei, die zijn flitsend". Ik wist niet goed hoe ik deze pittige muiltjes moest combineren, ze zagen er namelijk veel te flashy uit onder mijn simpele jeans en grote wollen trui. Het zijn schoenen met karakter die verdienen om in de spotlight te staan, dus vlug trok ik een leuk jurkje aan en zag al snel een grote verbetering. Ik ben normaal niet zo'n rokjes/jurkjes mens en probeerde toch de jeans nog eens, maar nu met mijn mooie Libby polkadot blouse van Collectif en vavavoom! Dat zag er geweldig chique en vlot uit.
Daarbij lopen ze natuurlijk ook nog eens heel lekker! Deze schoentjes gaan heel wat kilometertjes afleggen.

Rating
5/5
nl
Super schoentjes!

Al enige tijd zocht ik naar dit soort schoenen. Toen ik deze zag was ik gelijk verliefd. Ik was bang dat ik ze heel erg moest inlopen, ik heb geen makkelijke voeten, maar dat viel erg mee. Zelfs op straat werd ik aangesproken over mijn leuke schoenen. Staan leuk onder jurk/rokje.

Rating
4/5
nl
Woop woop!

De jumpsuit wou ik al langer bestellen, en toen ik de andere mooie nieuwkomers zag heb ik er maar een vierdubbele bestelling van gemaakt. :-)

De jumpsuit zit erg comfortabel! Het lijkt wel of ik in mijn pyjama rondloop, zo goed zit hij. Alleen zijn de pijpen iets breder dan ik dacht. Op de foto lijken ze smaller. Dat vind ik een beetje spijtig aangezien ik altijd smalle en aansluitende broeken draag, maar ik kan er mee leven. Het is niet dat ik ineens olifantenpijpen heb. Ze zijn gewoon wat losser dan gedacht en dan ik gewoon ben.

De schoenen zijn geweldig. Ik zocht al een tijd toffe schoenen die ik ook kon dragen voor de dansles (ik volg Lindy Hop), en deze waren zo eyecatching en budgetvriendelijk dat'k ze zonder twijfelen heb besteld. Toen ze aankwamen op het werk droeg ik mijn 50s Hermeline Floral Mini Dress in Black van Bunny, en omdat ze zo goed onder het jurkje pasten heb'k ze meteen de hele dag gedragen. Meerdere complimenten gekregen voor de schoenen, maar ook nog steeds voor het jurkje (dat ik intussen al twee maanden heb)!

De blouse met bloemen zit perfect. Niks op aan te merken! Fijn stofje.

De top met witte strik ga ik wél terugsturen. Ik heb maat 40 besteld, maar door de dunnere, losse stof 'hangt' het meer rond mijn lijf dan dat het mooi aansluit, en dat zie ik niet zo graag. Zou een maatje kleiner eventueel een oplossing kunnen zijn, lieve TopVintage? Ik ben er niet zo goed uit of het door de stof of de maat komt.

Voor de rest ook wer enorm tevreden over de leveringstijd. Woensdagmiddag besteld, donderdagochtend om 20 na 8 al op het werk aangekomen. Heerlijk!

Beste Lotte, ik zal vandaag nog contact met je opnemen en je adviseren over de maat van het leuke top.

Groetjes,
Alexandra
Klantenservice

 

 

 

 

 

 

Rating
5/5
fr
Vintage a fond

Les derbys se portent comme de vrais chaussons ... Le pantalon Vichy magnifique porté avec une chemise blanche nouée . une fois de plus ... Satisfaite de mes achats ... Je suis vraiment accro

Shop Assistant